Vintervejr giver glatte veje

Så er det begyndt at blive koldt og graderne falder hvilket betyder at vi snart skal begynde at tænke på at skifte dækkende på bilen fra sommerdæk til vinterdæk. Det er vigtigt at man begynder at tænke over at få skiftet til vinterdæk i den kommende periode, da vi begynder at få daglige grader som nærmere sig de 7 grader. Som tommelfingerregel skal man have skiftet til vinterdæk når graderne kommer under 7, dette er fordi når det bliver så koldt, så kan de sommerdæk som man har på bilen ikke længere ”holde fast” i vejen optimalt.

Mange mennesker forstår ikke alvoren af at få skiftet sine dæk, faktisk så, så man sidste vinter at op imod hver tredje bilist stadig kørt rundt på sommerdæk. Dette betyder at der hver vinter køre en stor mængde potentielle uheld rundt derude.

Faktisk så er det så galt at mange faktisk først får vinterdæk på når vejende er spejl glatte. Det er så slemt at man hvert år når den først frost falder, sker optil 10 gange flere uheld end på en normal dag. Men det sørgelige er at disse uheld kunne undgås hvis bare folk overholdte tommelfingerregel omkring 7 grader.

Derfor er vores opfordring til jer at få de vinterdæk på i god tid, hvis der er prisen som skræmmer jer væk, så er der efterhånden mange billige dæk som kan benyttes.

Related posts: