Viking for en sommer

Viking for en sommer

Hvis du er en af dem, som aldrig har været i Frederikssund, så er du gået glip af noget. Ud over Bents Pølsevogn på torvet, så har Frederikssund meget andet at byde på. Det som vi nok er mest berømte for i Frederikssund er vikingespillene. Hvert år valfarter mange mennesker til vores by for at se dette.

Gorm den Grusomme

Hele min familie er – ligesom mange andre familier i Frederikssund – dybt involveret i vikingespillene. Jeg har været med flere år end jeg kan huske. Til at starte med hjalp jeg med at slæbe stole, gå til hånde og lignende opgaver. Sidste år rykkede jeg op i ”superligaen”. Jeg blev tilbudt en rolle i selve spillet. Jeg skulle spille den onde og barske viking Gorm den Grusomme.

En varm fornøjelse

Jeg betænkte mig ikke to gange da jeg fik tilbuddet. Det var noget jeg altid havde drømt om. Og nu skete det. Det forår og den forsommer brugte jeg endnu flere timer end normalt på vikingespillene. Da vi begyndte at komme tæt på premieredagen foregik flere og flere af øvedagene på scenen – som ligger midt i den frie natur og sol.

På grund af den megen sol, måtte jeg gøre noget for at være god ved min hud. Derfor havde jeg hver dag et ritual med at smøre mig godt ind i Biotherm cremer og deo. Deoen var også god at have, for det er ret varmt at stå i bagende sol med skindvest og læderbukser.

Den store aften

Endelig blev det den store aften. Mange måneders forberedelser skulle nu omsættes til et vaskeægte stykke med masser af forventningsfulde tilskuere.

Vejret var intet mindre end perfekt. Det var varmt uden at være stegende hedt. Der var ikke en sky på himlen og det var nærmest vindstille.

Der var en nervøs stemning bag scenen. Det var nu at det skulle vise sig, hvordan det skulle gå. Og det gik rigtig godt. Alle ydede deres bedste og gav publikum (og sig selv) en god oplevelse. Min familie fortalte mig, at jeg var fantastisk som grusom viking.

Næste år skal jeg være med igen. Det bliver dog ikke på scenen. Det var sjovt, men tog for meget tid.

Related posts: