Tips til bådferien

7o% af jordens overflade er dækket af vand, så hvorfor ikke benytte det og tag på en bådferie. Det er en anderledes og fed måde at opleve verden på og man føler sig fri, når man sejler. Der er selvfølgelig nogle forbehold man skal tage og nogle regler der skal læres. Derudover skal du have et båd kort som beviser at du er berettiget til at føre en båd – ligesom et kørekort. Og som på landevejen, er der på havet også regler for hvordan man færdes. Her vil jeg kort komme med et par tips så man er bare lidt forberedt, hvis man skulle vælge denne lækre ferieform.

Det er vigtigt at man tager hensyn til andre. Er man en stor båd er det vigtigt at man tager hensyn til de mindre. Men det er lige så vigtigt at de mindre både tager hensyn til de store supertankere og ikke lige sejler ind foran dem, da man jo ved at store skibe har svære ved at manøvrere og derfor kan have svært ved at undvige en mindre båd.

det er også vigtigt at man lytter til vejrudsigten inden man skal af sted og husker at tage en radio med. Vejret på havet er uforudsigeligt og kan skifte på meget kort tid. Så undervurder endelig ikke vejret.

De samme regler gælder for både som biler når det kommer til alkohol. Det er forbudt og man skal ikke drikke når man sejler. Sejlads og alkohol er en meget dårlig kombination.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt at man har redningsudstyret i orden, hvis man skulle være uheldig. Samtidig er det vigtigt at båden er vedligeholdt og i god stand så den kan holde til lidt af hvert og ikke falder fra hinanden eller motoren går i stykker.

Et andet godt råd er at tage et sejlerbevis. Meld sig til en sejlerskole og lær at sejle. Hvis man sejler i en mindre båd behøver man ikke et bevis, men det er stadig en rigtig god ide, så man har den grundlæggende viden og derfor kan håndtere mange situationer. Som sagt havet er uforudsigeligt. I forlængelse af det, er det også en yderst god ide at kunne svømme eller lære at svømme. Skulle man være så uheldig at kæntre er det livsnødvendigt at man kan svømme, og hertil skal tilføjes, at er man i den uheldige situation, så sørg for at blive ved den kæntrede båd, for så har redningsfolkene bedre mulighed for at finde dig. Havet er stort og et menneske er ganske ubetydelig lille, selv med en orange redningsvest.

Det var lige de mest basale råd. Håber i nyder sejlturen :)

Related posts: