Kør selv skiferie til Østrig

Kør selv ferie Østrig

Jeg har altid foretrukket kør selv skiferier fremfor busser eller fly. I busser sidder du ofte dårligt og det tager lang tid. Med fly står du konstant i den ene kø efter den anden. Når du kører selv, har du meget mere frihed og fleksibilitet, hvilket er meget bedre i mine øjne. Især hvis du rejser med børn, er det meget nemmere at være herre over sin egen tid.

De fleste kører selv til Norge og Sverige, men også landene i Alperne, som f.eks. Østrig, kan man sagtens køre til. Fra den danske grænse tager turen til Østrig kun 11-12 timer alt efter hastighed, trafikforhold samt vejrforhold. Jeg synes turen går hurtigt, så længe man er godt forberedt i form af gadgets, læsestof, god musik og masser af lækkerier til når man ikke selv kører bilen. Er der børn med, er det også en meget stor fordel at sørge for masser af underholdning til dem, så de er godt beskæftiget under turen (jeg taler af erfaring). Nedenfor har jeg listet nogle fordele ved kør selv skiferie op:

Fordele ved kør selv skiferie:

  • Det er billigere end de andre transportformer.
  • Det er hyggeligt – medbring kort eller quizspil, så går timerne hurtigt på de tyske motorveje.
  • Med egen bil er der mulighed for at besøge andre skiområder eller seværdigheder i nærheden.
  • Man kan nemmere have sine egne ski og udstyr med.

Når vi kører til Østrig, plejer vi at tage turen i et langt stræk. Andre vælger dog at tage en overnatning et sted i Tyskland. Hvad man vælger er helt individuelt, og flere faktorer spiller selvfølgelig ind her. Er man fire voksne, der kan køre eller blot en, der skal køre hele strækningen selv? Har man små børn, der trænger til hvile, er man vant til at køre lange strækninger osv. Det er helt individuelt og man mærker selv efter, hvad der kan lade sig gøre. Under alle omstændigheder er det dog vigtigt at holde en del pauser ned igennem Tyskland.

Husk at vise respekt for både de tyske motorveje, samt de snedækkende veje i Alperne. Det er langt fra det samme som at køre på en flad dansk landevej. Til sidst har jeg derfor lavet en lille praktisk liste over ting, man skal huske, når man kører på skiferie til Østrig. Husker man disse ting, er man godt kørende.

Praktiske ting man skal huske:

  • Lav ruten hjemmefra, så du ved, hvilken vej du vil køre.
  • Husk vinterdæk.
  • Husk snekæder – I Østrig er det lovpligtigt at have snekæder klar i bilen.
  • Sneskovl og varme tæpper.
  • Vejkort over Europas veje og motorvejen (gerne ret detaljeret).
  • Vignette – Motorvejsmærkatet, der er påkrævet i Østrig. Sørg for at købe det inden grænsen til Østrig, f.eks. hjemmefra eller på tyske rastepladser. Prisen for 10 dage er ca. 65 kr.
Se flere tips og gode råd til kør selv skiferie her

 

Related posts: