Kenya, Rejser, Computere og genbrug

Kenya, Rejser, Computere og genbrug

Jeg er for nyligt blevet gift. Ikke at det har meget med IT og teknologi at gøre, men alligevel bragte det nogle tanker frem. Min kone er nemlig Kenyaner, og for et par dage siden rejste hun tilbage til Kenya, hvor vi har planlagt at ville bo. Med sig havde hun en bærbar computer, som hun havde fået af en ven her i Danmark. Det var ikke en særlig pæn computer, og den har efterhånden en del år på bagen. Den har et par små-skavanker og “c”-knappen på tastaturet mangler. Alligevel insisterede hun på at slæbe den næsten 4,5 kg tunge bærbar med til Kenya.molosserklub

En mands død er en anden mands brød

Da jeg spurgte hende hvorfor, hun hellere vil have den med, og så undlade 2 par sko, et par bukser og nogle bluser, som ikke kunne være der pga. overvægt, svarede hun: “Det kan godt være, at den ikke er meget værd her oppe i Danmark, men i Kenya er der mange, der har brug for en computer, så der er den stadig meget værd.”

Det fik mig til at tænke over, hvor meget vi smider ud af elektronisk affald her i Danmark, bare fordi vi mener, at det ikke længere har nogen værdi. Nu skal der selvfølgelig ikke gå alt for meget frelser-retorik i den, og vi behøver ikke at sende alle vores brugte computere til Afrika, men ofte kan vores computere måske godt have flere år i sig, end vi selv regner med.

Ny liv til gamle maskiner

Eksempelvis findes der Computerfirmaet Refurb.dk, som indsamler brugte computere, tablet og smartphones, hvorefter de opgraderer dem, sætter dem i stand, renser dem og geninstallerer nye styresystemer på dem. Efterfølgende sælges alle maskinerne på deres hjemmeside og endda ved fuld garanti, som man kender det fra nye varer. Det er et fantastisk koncept, som helt sikkert er værd at tjekke ud!

Kunne du alligevel godt tænke dig at hjælpe Afrika med dit brugte elektronik, så kan du gennem Folkekirkens nødhjælp donere din mobiltelefon eller indsamle og donere flere mobiltelefoner ved at udfylde formularen her 😉

Related posts: