5 råd til kør-selv ferien

Hente en lejebil, køre den ud til vejen, stop op når du har lyst, og se hvad du vil. Det er hele charmen ved en kør-selv ferie. Det er ligegyldigt hvor ujævne vejerne er ved kystsiden i Great Ocean Road i Australien eller hvordan omstændighederne er i Afrika, så har kør-selv-rejser aldrig været mere populær.

Selvom tanken om at køre på et andet lands veje kan være lidt skræmmende, kan mange af verdens mest populære destinationer, med de flotteste udsigter ses fra din bil, og med bedre infrastruktur og veje, er der ingen grund til ikke at hoppe bag rettet.

Lande som New Zealand, Canada, USA og Sydafrika er kendte for kør-selv ferier. Her er et bare tips, som kan hjælpe dig med at få en god kør-selv-ferie

 1.    Tank op

Det lyder måske, som den mest åbenlyst råd i verden, men mange glemmer tit at fylde deres benzintank regelmæssig op. I mange lande skal du køre meget langt for at få muligheden for at tanke op, og du vil ikke nøddige løbe den risiko at løbe tør for benzin. Har du planer om at køre på en ”off-road” rejse eller køre i isoleret områder, bør du tage en ekstra benzintank med.

 2.    Vælg det rigtige køretøj

Altid hav i tanken om hvor meget bagage du skal havde med på din rejse. Uanset om du skal have ekstra udstyr (for eksempel, hvis du skal på campingtur eller skiferie), skal du leje den bil, der har nok pladser til dine ting, og at du hele turen er komfortabel. Det lyder måske lækkert at køre i en cabriolet i 2 uger, men hvis vejret ikke er rigtigt, kan det være et problem.

 3.    Telefon dækning

Tjek altid hvor telefondækningen er i de område, som du har planer om at køre, inden du tager på eventyr. Når du er der, skal du ikke glemme at oplade din telefon, når du har muligheden for det. Uanset hvor du kommer til at sidde fest, bliver det kun mere stresset, hvis du ikke kan skaffe hjælp. I visse lande, såsom Canada kan du  leje satellit-telefoner.

 4.    Forbliv på det rette spor

Hvis du vælger at leje en bil, så hold dig til regeringens fastholdte veje. I mange lande, vil du ikke blive forsikret, hvis du vælger at dreje fra dem. Læs altid biludlejningspolitik omhyggeligt ,også alt det, der står med småt.

5.    Fyldt godt op

Tag altid godt med snacks og drikkevarer med på turen. På den måde kan du altid stoppe op på et smukt sted og nyde din frokost. Plus, hvis ender med at blive træt og mangler energi, kan du altid havde noget at holde dit energiniveauet op.

Din Rejseguide, FRB-Adventure.dk og Sjov For Børn På Ferie kan du finde inspiration til at vælge din kør-selv destination.

Related posts: