1. maj – international kampdag

1. maj - international kampdag

Siden 1888 har 1. maj været udråbt til arbejdernes internationale kampdag. Det var i gamle dag, hvor der var nok at kæmpe for. Arbjedsforhold, arbejdstider og lønninger. 

Men er der egetnlig flere reelle arbejdere tilbage i Danmark i dag. Vi lever i en verden hvor alle har adgang til internet, el, elektricitet og telefoni. Der er ingen der sulter i Danmark. 37 timers arbejdsuge er en realtiet – ihvertfald på de offentlige arbejdspladser.

Danmark er i krise og det er een vi kun kan producere os ud af. Så det gælder om at bide tænderne sammen og ikke være så forkælede.

Der er mange bud på hvordan vi skal klare det, men for mig er det kun gætterier. Der er ingen der kender fremtiden. Det er selvfølgelig helt ok at have en vision, men ingen af os ved hvad der sker i morgen.

Heller ikke mig. Jeg er en helt almindelig, ikke særligt troende, ikke særligt politisk kvinde, – muligvis en anelse lyserød, men i mange af mine holdninger langt mere konservativ end jeg selv ved af. Og jeg er ikke i tvivl om at mange vil det bedste. Problemet er bare at ingen er enige om hvordan vi kommer derhen. Det er en middelkonflikt – målet er at Danmark skal på fode.

Når vi ser bort fra de mest rabiate holdninger – både fra venstre og højre fløjen kan jeg faktisk være enig i rigtig mange ting som begge sider siger. 

Min allerstørste udfordring er en tiltagende politikerlede der er affødt af en snigende, men vedvarende følelse af at alle politikere er sindssygt dobbeltmoralske, siger een ting og så gør noget andet – at de i virkligheden bare gør hvad der passer ind i deres eget kram og meler egen kage.

Eller også er det ligesom sygehusene, måske hører vi bare om alle rædselshistorierne og ingen interesserer sig for dem der yder et stort og ærligt arbejde?

Jeg ved ikke, måske er det bare mig. Måske er det ved at være den tid på måneden? Heldigvis er der (måske) meget længe til næste folketingsvalg. Jeg må se at anskaffe mig en mening til da.

Glædelig 1. maj allesammen.

Related posts: